Narancsos-fahéjas illatgyertya otthon készítve

2016/12/07. - írta: Levenzia

Nagyon szeretek gyertyát önteni.Ehhez többen is gyűjtik nekem a gyertyacsonkokat, maradékokat, így az újrahasznosítás jegyében, én magam készítek gyertyákat. Soha nem próbáltam bolti, kézműves alapanyagból, mindig az készült, ami volt.

Kedvencem, az 50 ml-es üvegbe készített gyertya, ami nagyon klasszul díszíthető, viszont sajnos valóban csak díszgyertya.Mivel ugye keskenyebb az üveg szája, így nem tud égni. Annak idején az iskola adventi vásárán viszont nagy sikere volt.

Tavaly tértem át a kompótos tálka méretű ( vagy éppen kompótos tányér ) üveg tálka használatára.

Most a maradék szárított narancshéjból és fahéjból készítettem gyertyát.

Hozzávalók:

- maradék gyertyacsonkok
- szárított narancskarikák
- fahéj, szegfűszeg
- kanóc
- üvegtálka
- szalag
- esetleg illataroma ( karácsonyi, fahéjas stb )

A tálka aljába és körbe ragasztópisztollyal rögzítjük a narancs karikákat, 1-2 db-ot apróra vágunk.
Ragasztópisztollyal rögzítjük a kanócot. ( Ha nem talpas a kanóc, akkor később állítjuk bele a viaszba, amikor már kezd megszilárdulni.

p1100053.JPG
Egy edénykében megolvasztjuk a gyertyát, és a narancsra öntjük. Ekkor csepegtethetünk bele aromát.
Amikor még nincs teljesen megkötve a gyertya, megszórjuk a tetejét apróra vágott szárított narancskarikával, és a fűszerekkel.
Végül ízlésünk szerint még szalaggal, egyébbel díszíthetjük a tál oldalát, peremét.

p1100054.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr1512031533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása