Kalács és bááááájgli

2015/12/23. - írta: Levenzia

Úgy az igazi, ha kireped!!!!

Nem szoktam bejglit sütni. Évről évre mindig inkább a kalácsra szavaztak. Aztán vettük a ...gazdaságos műbejglit.

Akkor legyen inkább itthoni. Sanszosan kirepedős, de a miénk. Saját diós, saját ízlés szerint, E-mentes...

A recept a Nosaltyról, Petráé ( nem akarom ide bemásolni, ha valaki kéri szóljon ). A töltelékben kicsi csavar: a diósban mazsola helyett orangeát, ill a másik igazi családi ízlés szerint : cukrozott kakaó, egy sorban marcipán darabok, aprított étcsoki, és egy kis reszelt narancshéj. ( bízva abban, hogy sok jó dologból csak jó jöhet össze... )

Természetesen a repedések megjöttek :)  De egyáltalán nem zavar. Mindenkinek annyira mumus, hogy szinte megsértődtem volna egy tökéletes bejgli láttán :D

img_1166.JPG

És a töltelék:

img_1165.JPG

 

És azért lett kalács is:

Az előzőleg feltett Fonott kalács recept, felturbózva: marcipándarabokkal, citronáttal, orangeáttal, karácsonyi szórócukorral...( és mire ezt írom, már hűlt helye sincs :D

img_1163.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr578193796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása