Még egy hónapot ráhúzunk az ételekre...

2023/06/19. - írta: Levenzia

A helyzet továbbra sem rózsás,de mivel eddig sem éheztünk ( távolról sem ), így folytatom az olcsó és egyszerű ételötleteket. Ez magamnak is nagy segítség,hiszen visszaolvasom, de ha másnak is ötletet ad, még nagyobb öröm. Június végéig a tervek szerint Anna még oviban, így igazából az ebédet javarészt kettőnknek oldom meg. Ebben a melegben én nem is nagyon kívánok enni, így szerintem még kevesebb főzés lesz, hiszen jobban esik hideget enni...Ami alap a hűtőben, minden körülmények között, az natúr joghurt, és zöldségek. Lassan beindul a meggyleves szezon ( sajnos idén egy szem sincs, így már megrendeltem egy rekesszel, ilyen még nem volt, mindig itthoniból ment a fagyasztóba és a lekvárnak is...). Recepteket csak akkor fogok írni, ha nem alap recept, bár nem tervezek semmi kirívót készíteni. Biztosan lesz több adag hideg gyümölcsleves, esetleg zöldségleves, palacsinta, terveim szerint lángos is. És végre a cukkini szezon is indul, lesem a bokraimat...

1. hét : Június 19.-

Hétvégi maradék tészta ( pestoval, vagy egyéb szósszal ), meggyleves.
Kedd : Friss tökből tökfőzelék, saját pár szál kaporral :) Itt estére hamburger , mivel az Aldiban belefutottunk egy féláras hamburgerzsemle csomagba. Ebbe szezámos husi, és mindenféle zöldség került. Anna a múltkori Happy Meal-es dobozát felhasználva igazi menüt dobott össze, ajándékkal :)
Csütörtök : töltött cukkini, Péntek : maradékok, palacsinta,  citromos álom süti.  Szombat : olaszos , csirkemelles, parázskrumplis, cukkinis-paradicsomos egytál ( egybesült )

2.hét : Június 26-

Hétfő : egy nagy adag friss zöldségleves, tészta ( bolognai, sajt-tejföl ) ízlés szerint. A kertben elterebélyesedett citromfüvet levágtam, és odaadtam egy családnak, akik szörpöket, lekvárokat stb főznek, cserébe kaptam cukkinit. A jövőre gondolva 4 adag főzeléknek való a fagyasztóban landolt, a végekből pedig lett egy kifejezetten nagy adag rántott cukkini + rizs hozzá. Fűnyírás közben jött egy ötlet : mivel idén semmi meggyünk nem lett, és venni is nagy költség lett volna, így rendszeresíteni fogjuk a hideg gyümölcssalátát, illetve eszembe jutott az almamártás is...Így készült egy adag almamártás, hozzá rizs és előkészített szezámos hús. Illetve a maradék almából almás pite. Vasárnap ketten maradtunk, így csak egy gyors pizza kisütés volt.  Tegnap este a kirándulós pénzből voltunk fagyizni egyet, illetve beugrottunk egy nagyon mini vásárlásra az Aldiba, így már körvonalazódik a jövő hét terve a főzés szempontjából...

3. hét : Július 3-

Újkrumpli főzelék ( na ez a felejthető kategória lett, mivel ez a krumpli kifejezetten vízízű volt ). Gyümölcssaláta a maradék, kevésbé szép gyümölcsökből. Paradicsomsaláta a melegszendvics mellé. Sült csirke felsőcomb + rízs + saláta. A saját kertben termett 2 db cukkinit leszedtem, így főzelék, és röszti  lett belőle. Zöldségleves, és a bontott üveg pestot és bolognait felhasználva : pizzás csiga, illetve tészta a szószok mellé. Ez a hét is lement, így még egy van hátra..

4.hét : Július 10.--

Hétfőn a hétvégi maradékok. Kedd: a maradék újkrumpliból petrezselymes krumpli, előkészített csirkemell + savanyúság. + készült 1 nagy fej káposztából saláta. Ez megy a hűtőbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr2218149304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása