Bodzaszörp-a legfinomabb recept

2015/05/20. - írta: Levenzia

p1070870.JPG

Tehát: tavasz, tömény akác és bodza illat. Idén megszavaztuk, hogy az akácszörp kimarad, a citromfűből tea lesz, de azért készítsek egy adag bodzaszörpöt :)

Nem rémlik, hogy nálunk lett volna valaha bodzaszörp, de pár évvel ezelőtt győzött a kíváncsiság, és a kísérletező kedv: próba-cseresznye. És bejött.Annyira, hogy bár kóstoltam más bodzaszörpöt is, hát ezt nem kőrözte le semmi.

Mentem ide magamnak a receptet, de meg is osztom :)

1.lépés :
- 5 liter vizet  + bele 3.5 kg cukrot  = szirupot készítek
- ezzel egy időben 0.5 kg cukrot el kezdek karamellizálni, majd felöntöm vízzel és ebből is szirup készül, majd a kettőt összeöntve felfőzöm.

Képekben :p1070859.JPG

p1070861.JPG

 

p1070864.JPG

Amíg ez kihűl, elmegyünk gyorsan bodzát szedni : kb . 20 nagyobb bodzavirágra lesz szükség.

Felkarikázunk 5 db jól megmosott citromot, és beletesszük a kihűlt szirupba.

Hozzáadunk még:

- 10 dkg citromsavat + 1 kávéskanál Na-benzoátot

- Beletesszük a virágokat a szirupba. Innentől kezdve 4-5 napig naponta többször megkeverjük, majd leszűrjük és jól kimosott üvegekbe töltjük. Hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Már ha a család nem jár rá :)

p1070874.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr357476098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása