Még mindig a happolt kelt tésztás könyv :)
Tehát elkészült, kicsit csálé lett ( a képen nem látszik ) , de én inkább alapkalácsnak hívnám.
A receptet a megadott mennyiségekkel készítettem el, így lett egy valóban semleges ízű, kicsit sem édes kalács, amihez viszont nagyon jól illik a lekvár, mogyorókrém stb...
Még mindig a kenyérsütő gépben készítve, a hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 2 db tojás + egy tojásfehérje
- 500 g liszt
- 50 g cukor ( ez lehet több is!!! )
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tasak szárított élesztő
A dagasztó programmal elkészítjük a tésztát. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, 2/3 részéből egy nagyobb fonatot készítünk, amit kivajazott tepsibe teszünk, majd lekenjük egy tojás sárgájából, és tejből készült keverékkel. A maradék 1/3 tésztából kisebb fonat készül, amit a nagyobb tésztára helyezünk, és szintén lekenjük a tojásos keverékkel.
Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.