Fonott kalács

2015/06/07. - írta: Levenzia

Még mindig a happolt kelt tésztás könyv :)

Tehát elkészült, kicsit csálé lett ( a képen nem látszik ) , de én inkább alapkalácsnak hívnám.
A receptet a megadott mennyiségekkel készítettem el, így lett egy valóban semleges ízű, kicsit sem édes kalács, amihez viszont nagyon jól illik a lekvár, mogyorókrém stb...

Még mindig a kenyérsütő gépben készítve, a hozzávalók:

- 250 ml tejszín
- 2 db tojás + egy tojásfehérje
- 500 g liszt
- 50 g cukor ( ez lehet több is!!! )
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tasak szárított élesztő

A dagasztó programmal elkészítjük a tésztát. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, 2/3 részéből egy nagyobb fonatot készítünk, amit kivajazott tepsibe teszünk, majd lekenjük egy tojás sárgájából, és tejből készült keverékkel. A maradék 1/3 tésztából kisebb fonat készül, amit a nagyobb tésztára helyezünk, és szintén lekenjük a tojásos keverékkel.
Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

p1070999.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr57524318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása