A tegnapi felemás érzelmeket keltő süti sütő verseny után, ma elkészítettem ezt a desszertet. Leginkább azért, mert Kamilla betegség miatt kimaradt a múltkori adagból.
A hozzávalók egy képre felfértek :) de azért írom is gyorsan az adagokat:
- 3-4 dl tejszín
- 15-20 dkg cukor ( vagy porcukor )
- 1 cs. vaníliás cukor- 2 db citrom leve és héja
- 1 nagy pohár tejföl ( 12 %-os )
- babapiskóta
-tej a piskótához
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a fenti sorrendben beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
A tejben megforgatjuk a babapiskótát, és a jénai vagy bármilyen tál aljára rakjuk.
Ezután beborítjuk a krémmel, majd újabb sor babapiskóta jön. A tetejére pedig újra krém.
Mivel most kevesebb babapiskóta volt itthon + egy koleszes adag is készült, így maradt egy kis krém, amit holnapig lefedve beraktam a hűtőbe ( az újabb adag piskótáig :) )
Gyorsan, könnyen elkészül, és kevés mosatlannal jár ! Nyáron különösen jó,mert nem kell külön sütögetni a nagy melegben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.