A mi islerünk

2015/05/14. - írta: Levenzia

Néha felesleges is megkérdeznem mit süssek, a válasz gyakran úgyis az, hogy ISLERT !!!

Nos az eredeti recept ( amit én jobban szeretek ), azóta némiképpen átalakult, egészségesebbé tettem-és most már nincs is köze az islerhez. Viszont nálunk kedvenc.

Így, osztom a receptet, hátha kedvet kaptok a kísérletezésre:

- 25 dkg vaj
- 14 dkg darált zabpehely ( direkt ezért van kávédarálónk )
- 14 dkg finomliszt ( + még felvesz valamennyit + a nyújtáshoz )
- 15 dkg darált dió
- 14 dkg darált barna cukor
- csipet só

p1070831.JPG

Tehát ezeket jól összedolgozzuk, ha nagyon lágy ,mehet bele plusz finomliszt. Sajnos nem könnyű ezzel a tésztával dolgozni a zabpehely és a vaj miatt , de megéri,mert a végeredmény kicsit egészségesebb. Jól kilisztezett deszkán kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük, és ha megsült várni kell pár percig a kiszedéssel, mert a kész korongok nagyon törékenyek, amíg nem hűltek meg egy kicsit.

p1070832.JPG

Ízlés szerint lekvárral összeragasztjuk, majd csokizzuk  ( vagyis nálunk Laci  )p1070840.JPG

 

 

 

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr517459026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása