Néha felesleges is megkérdeznem mit süssek, a válasz gyakran úgyis az, hogy ISLERT !!!
Nos az eredeti recept ( amit én jobban szeretek ), azóta némiképpen átalakult, egészségesebbé tettem-és most már nincs is köze az islerhez. Viszont nálunk kedvenc.
Így, osztom a receptet, hátha kedvet kaptok a kísérletezésre:
- 25 dkg vaj
- 14 dkg darált zabpehely ( direkt ezért van kávédarálónk )
- 14 dkg finomliszt ( + még felvesz valamennyit + a nyújtáshoz )
- 15 dkg darált dió
- 14 dkg darált barna cukor
- csipet só
Tehát ezeket jól összedolgozzuk, ha nagyon lágy ,mehet bele plusz finomliszt. Sajnos nem könnyű ezzel a tésztával dolgozni a zabpehely és a vaj miatt , de megéri,mert a végeredmény kicsit egészségesebb. Jól kilisztezett deszkán kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük, és ha megsült várni kell pár percig a kiszedéssel, mert a kész korongok nagyon törékenyek, amíg nem hűltek meg egy kicsit.
Ízlés szerint lekvárral összeragasztjuk, majd csokizzuk ( vagyis nálunk Laci )
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.