Tehát a történet annyi, hogy a múltkor happoltam egy jóképű kenyeres könyvet, és úgy gondoltam végigsütöm, ami recept beválik, azt pedig közhírré teszem. ( Fogyókúra ide vagy oda, de le is teszteltem gyorsan, mert csak olyanért vállalok felelősséget, ami ugye kipróbált )
A hozzávalókat minden esetben úgy fogom megadni, hogy nekem van az egyik segítőm, a kenyérsütőgép, és az ő pompás 8-as programja : a dagasztás.
A keverőedénybe mindig először a folyékony hozzávalók kerülnek, arra a száraz, az edény széléhez a liszt tetején a só és cukor, hogy ne érintkezzen az élesztővel.
Hozzávalók:
- 250 ml langyos víz + esetleg sz.sz.
- 250 g teljes őrlésű liszt
- 250 g finomliszt
- 1 e.k. cukor
- 2 t.k. só
- kevés őrölt fehérbors
- 1 tasak szárított élesztő
Töltelék:
- 2-3 hagyma ( nálam most újhagyma )
- 1 e.k. vaj
- 1 db tojás
-100 g reszelt sajt
- 5-6 evőkanál vegyes vagdalt zöldfűszer
A vajon a felaprított hagymát átpároljuk, majd belekeverjük a tojást, a sajtot és a zöldfűszereket.
Amikor a tészta elkészült, lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis vajjal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket:
A két hosszabb oldalt kicsit felhajtjuk, a rövid oldalakat pedig mind a két irányból a tészta közepéig felgöngyöljük.
Kivajazott dobozformába tesszük.
A tetejét bevagdossuk cikcakk alakban, majd lekenjük tojással. Előmelegített sütőben, sütőtől függően kb. 40-50 percig sütjük.
Az én kenyerem felszelve nem olyan látványos, mint a könyv képén, viszont kóstolva nagyon finom. Kiérezni a tészta borsos ízét, ami jól passzol a hagymás-sajtos töltelékhez.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.