Almás-rebarbarás kütyü

2015/06/05. - írta: Levenzia

Valamikor régen, még a Mamánál lakva volt két bokor rebarbaránk. Kezdő háziasszonyként (  :)  ) kerestem egy receptet hozzá, amit meghatározhatatlan állaga miatt csak kütyünek hívtunk, hívunk.

Most bokrunk nincs még, de időnként kapok egy szatyor rebarbarát, és akkor gyorsan el is készítem. Ez a mostani egy kicsit megreformált verzió, de leírom az eredetit is. A mostani még egészségesebb, mint az eredeti ( sok benne a C vitamin ), ez pedig most kicsit megreformált verzió volt. Tehát:

A recept hivatalos neve: Morzsában sült rebarbara

p1070991.JPG

A tésztához kell:

- 25 dkg liszt  : alapból finomliszt, reform verzióban : fele finomliszt + fele teljes őrlésű liszt
- 15 dkg vaj
- 7 dkg cukor ( most barna nádcukor )
- csipetnyi só

Innentől két módon készíthető: az alapanyagokat gyors mozdulatokkal  összegyúrjuk, kicsit hűtőbe tesszük. Ez esetben a végén majd nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a gyümölcsre.
A másik lehetőség, hogy csak morzsalékosra gyúrjuk, és a morzsát fogjuk elteríteni a gyümölcsön.
Teljes őrlésű lisztnél nehezebb rugalmas tésztát gyúrni, plusz vaj kell bele, én azért sem forszíroztam a gyúrást ennél jobban.

A töltelékhez:

- Kb. 0,5-0,7 kg rebarbara
- 3 nagyobb alma
- 3-4 e.k. cukor ( nálam barna )

Elkészítés: A rebarbarát és almát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy jól kivajazott jénaiba szórjuk.
Erre terítjük , vagy reszeljük a tésztát.

p1070992.JPG

Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A morzsás verziónál villával kicsit beleforgattam a tésztát a rebarbarás masszába.

A végeredmény egy kellemesen édeskés-savanykás desszert.p1070996.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr607520840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása