Olajbogyós zsemle

2015/06/14. - írta: Levenzia

Még mindig a happolt könyv :)

A recept elérhető lesz a NoSaltyn is, de persze írom ide is. A szokásos rendszer szerint, kenyérsütő gépben dagasztva. :)

A hozzávalók:

- 375 ml víz ( langyos )
- 500 g liszt
- 2-3 tk cukor- 2 tk só
- 100 g apróra vágott olajbogyó ( nálunk üveges volt itthon, de aszalt is lehet )
- 100 g dióbél durvára vágva ( kicsit tartottam tőle, de nagyon illik bele )
- 1 tasak élesztőp1080023.JPG

Amikor kész a tészta, ha szükséges, átgyúrjuk egy kis liszttel. Egy hosszú hengert sodrunk belőle, amit kb. 10 darabra vágunk. Olajjal megkent tepsibe tesszük, vizes ecsettel kicsit átkenjük, majd sütőtől függően kb. 30-40 percig sütjük.

A végeredmény egy nagyon kellemes ízű zsemle, amit mi vajasan ,  finom vegyes salátával és sajtokkal ettünk :)

p1080026.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr717542888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása