Szalonnás-hagymás kenyér

2015/06/28. - írta: Levenzia

Könyv :) Újabb recept. Mire írom, már a fele el is fogyott....Mert magában is finom :)

p1080077.JPG

 

A hozzávalók:

- 300 ml langyos víz
- 250 g finomliszt
- 250 g teljes őrlésű liszt
- 150 g kockára vágott, húsos szalonna
- 100 g pirított hagyma- a receptben nincs, de szerintem egy kicsi sót még elbír, bár ez szalonnától függ !!!
- 1 tasak szárított élesztő

Az elkészítése a szokásos, a kenyérgép dagasztójába megy a víz, én ebbe raktam az előzőleg megdinsztelt / pirított hagymát. Rá a két fajta lisztet, szalonnát, középre pedig az élesztőt. A dagasztóprogrammal elkészítjük ( éppen nem futott ki a tálból, úgy megkelt ). Kevés liszttel még átgyúrjuk. Én kiolajozott jénaiban sütöttem meg. Sütés előtt kicsit be kell vagdosni egy éles késsel, és lekenni vízzel.
Sütőtől függően, 30-40 percig sütjük.

Szerintem is finom önmagában is, esetleg sajtkrémmel, vajjal, jó sok friss zöldséggel...

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr897580862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása