Édes, szezámmagos kiflik

2015/07/03. - írta: Levenzia

Egy kis ellátmány holnapra, mivel a kánikulában szendvicset vinni kinti programra némileg necces :)

Még mindig a könyv...

p1080101.JPG

 

Tehát a hozzávalók ( kenyérgép, dagasztófunkció :)  )  :

- 200 ml tej
- 1 db tojás + 1 fehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 60 g puha vaj
- 500 g liszt- 50 - 60 g cukor
- 1 tk. só
- 1 tasak szárított élesztő

A tetejére a megmaradt tojássárga + kevés tej
 + szezámmag és mák

+ a kenyérgép dagasztó programja ...( addig lehet mosogatni, teregetni stb....)

Amikor kész átgyúrjuk, hengert formázunk, és 12 - 14 darabkára vágjuk. Ezekből kifliket formázunk, végeiket kicsit lekeskenyítjük. Megkenjük  tojássárgás keverékkel ( a megmaradt tojássárgát összekeverjük kevés tejjel ), és szezámmagba fordítjuk ( lehet mákba is, de nálunk azt senki sem szereti ). Kivajazott tepsibe tesszük, és kb 30-40 percig sütjük.

p1080098.JPG

Önmagában is megállja a helyét, így nagy melegben, utazáshoz kiváló megoldás lehet :)

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr627593202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása