Margó gofrija- újragondolt kiadás

2015/07/03. - írta: Levenzia

Már egy ideje ígérgetem, a gofri sütést itthon. Miután megkaptam Rupáner Gallé Margó szakácskönyvét, gondoltam, kipróbálom az Ő verzióját. A végeredmény finom lett, csak kicsit máshogy készült:

p1080105.JPG

Mivelhogy az történt, hogy a sütő az olajozás ellenére ( vagy mert béna voltam ) nem volt hajlandó együtt működni:

p1080102.JPG

 

Így aztán tepsiben lett megsütve, vékonyan szeletelve és lepudingozva.

p1080104.JPG

És hogy miért teszem ezt közszemlére? Mert olyan nincs, hogy mindig minden szép és kerek és elsőre ( vagy sokadszorra )  sikerül  , és mindig van áthidaló megoldás :)  :)

És az eredeti Margó féle recept hozzávalói :

- 5 db tojás
- 3/4 bögre cukor
- 25 dkg vaj
- 4 bögre liszt- 1 csomag sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 bögre 2,8 % -os tej ( nekem az nem volt itthon )

A bögre 2.5 dl-es ( pont a mi házassági évfordulós bögrénk jó :)  )

A tésztát a hozzávalók felsorolásának sorrendjében kikeverjük, és gofrisütőben kisütjük. Előtte nem árt átvajazni, vagy olajozni a sütőlapot ( de az sem garancia :D  )

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr817593812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása