Már egy ideje ígérgetem, a gofri sütést itthon. Miután megkaptam Rupáner Gallé Margó szakácskönyvét, gondoltam, kipróbálom az Ő verzióját. A végeredmény finom lett, csak kicsit máshogy készült:
Mivelhogy az történt, hogy a sütő az olajozás ellenére ( vagy mert béna voltam ) nem volt hajlandó együtt működni:
Így aztán tepsiben lett megsütve, vékonyan szeletelve és lepudingozva.
És hogy miért teszem ezt közszemlére? Mert olyan nincs, hogy mindig minden szép és kerek és elsőre ( vagy sokadszorra ) sikerül , és mindig van áthidaló megoldás :) :)
És az eredeti Margó féle recept hozzávalói :
- 5 db tojás
- 3/4 bögre cukor
- 25 dkg vaj
- 4 bögre liszt- 1 csomag sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 bögre 2,8 % -os tej ( nekem az nem volt itthon )
A bögre 2.5 dl-es ( pont a mi házassági évfordulós bögrénk jó :) )
A tésztát a hozzávalók felsorolásának sorrendjében kikeverjük, és gofrisütőben kisütjük. Előtte nem árt átvajazni, vagy olajozni a sütőlapot ( de az sem garancia :D )
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.