Valamikor, mikor még otthon laktam Anyu többször is sütötte. A könyvet költözéskor magammal vittem, sok sütit meg is sütöttem belőle, de ezt valamiért nem. Mivel a kicsi bokrokról összejött egy adagnyi ribizli, gondoltam hogy MOST ! :) Lényegében ebéd után a tepsi kétharmada elfogyott...A recept ment a Nosaltyra is, de természetesen ide is felteszem. Ha van rá módotok, süssétek meg, mert nagyon kellemes az édes- savanyú habcsókos ízhatás.
A hozzávalók:
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 5 teáskanál sütőpor
- 5 dkg vaj (olvasztva)
- 5 ek tej
- 1 csipet só (a tojáshabhoz)
- 20 dkg cukor (a tojáshabhoz)
- 50 dkg piros ribizli (vagy áfonya, egres, meggy)
Az elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, a három tojássárgát 3 ek. forró vízzel habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a kétféle cukrot, a vajat és a tejet. Majd végül a sütőporral összekevert lisztet.
- Jól kivajazunk egy tepsit, és egy kenőkanál segítségével elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, sűrű , kicsit nehezen lehet elosztani a tepsiben.
Előmelegített sütőben kb 15 percig elősütjük. Ez idő alatt előkészítjük a ribizlit, jól megmossuk, lecsipkedjük a száráról, lecsöpögtetjük.
- A három tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot folyamatosan hozzákeverjük. Végül a habos masszába beleforgatjuk a ribizlit ( vagy a választott gyümölcsöt )
- Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből ( na itt jött nekem a kis meglepetés ) érdemes tűpróbázni, mert a habos masszát rá kell teríteni az elősütött tésztára, és én mire elsimítottam volna, kicsit megemelkedett a sütemény széle.. Tehát a habot szép egyenletesen rákenjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.