Édes habos ribizlilepény

2015/07/05. - írta: Levenzia

visszatérés a múltba

Valamikor, mikor még otthon laktam Anyu többször is sütötte. A könyvet költözéskor magammal vittem, sok sütit meg is sütöttem belőle, de ezt valamiért nem. Mivel a kicsi bokrokról összejött egy adagnyi ribizli, gondoltam hogy MOST ! :)  Lényegében ebéd után a tepsi kétharmada elfogyott...A recept ment a Nosaltyra is, de természetesen ide is felteszem. Ha van rá módotok, süssétek meg, mert nagyon kellemes az édes- savanyú habcsókos ízhatás.

p1080134.JPG

A hozzávalók:

Az elkészítés:

 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a három tojássárgát 3 ek. forró vízzel habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a kétféle cukrot, a vajat és a tejet. Majd végül a sütőporral összekevert lisztet.
  • Jól kivajazunk egy tepsit, és egy kenőkanál segítségével elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, sűrű , kicsit nehezen lehet elosztani a tepsiben.
  • p1080121.JPG

 

Előmelegített sütőben kb 15 percig elősütjük. Ez idő alatt előkészítjük a ribizlit, jól megmossuk, lecsipkedjük a száráról, lecsöpögtetjük.

p1080122.JPG

 

  • A három tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot folyamatosan hozzákeverjük. Végül a habos masszába beleforgatjuk a ribizlit ( vagy a választott gyümölcsöt )
  • Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből ( na itt jött nekem a kis meglepetés ) érdemes tűpróbázni, mert a habos masszát rá kell teríteni az elősütött tésztára, és én mire elsimítottam volna, kicsit megemelkedett a sütemény széle.. Tehát a habot szép egyenletesen rákenjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre.p1080126.JPG

 

 

 

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr237602040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása