Miután volt egy zacskónyi kicsit éretlen, de ennek ellenére már barna foltokkal ellátott sárgabarack itthon, gondoltam sütök belőle. Két gondolatom volt, az egyik a kedvenc morzsás sütim, a másik pedig a fogadalmam, hogy végig sütöm Margó könyvét.
Ennek a könyvbeli változata eperrel készült, viszont most már barack szezon van, így azzal csináltam meg:
És a hozzávalók:
- másfél bögre kristálycukor
- 2 tojás
- 3 bögre finomliszt
- 1 cs. sütőpor- csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- ízlés vagy idény szerinti gyümölcs
- ha megsült, a tetejére olvasztott vaj + kristálycukor
A hozzávalókat összekeverjük, zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük, rárakosgatjuk a gyümölcsöt, és barnulásig ( tűpróbáig ) sütjük.
Amikor kisült, átkenjük olvasztott vajjal, és meghintjük cukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.