Barackos kevert süti - Margó receptje alapján

2015/07/10. - írta: Levenzia

Miután volt egy zacskónyi kicsit éretlen, de ennek ellenére már barna foltokkal ellátott sárgabarack itthon, gondoltam sütök belőle. Két gondolatom volt, az egyik a kedvenc morzsás sütim, a másik pedig a fogadalmam, hogy végig sütöm Margó könyvét.

Ennek a könyvbeli változata eperrel készült, viszont most már barack szezon van, így azzal csináltam meg:

p1080170.JPG

 

És a hozzávalók:

- másfél bögre kristálycukor
- 2 tojás
- 3 bögre finomliszt
- 1 cs. sütőpor- csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej

- ízlés vagy idény szerinti gyümölcs

- ha megsült, a tetejére olvasztott vaj + kristálycukor

A hozzávalókat összekeverjük, zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük, rárakosgatjuk a gyümölcsöt, és barnulásig ( tűpróbáig ) sütjük.

p1080169.JPG

 

Amikor kisült, átkenjük olvasztott vajjal, és meghintjük cukorral.

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr47615682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása