Valamikor régen megsütöttem, de mivel nem aratott zajos sikert, így nem forszíroztam a dolgot. Most viszont valahogy eszembe jutott, így gondoltam újra kipróbálom, és ha finom, akkor terjesztem a receptet. Nos : nagyon finom lett!!!
És a recept:
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 30 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg málna
- 1 ek porcukor (a tetejére a végén megszórni )
És ahogy készül:
1. A tojásokat ketté választjuk . A négy fehérjét a csipet sóval, és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
2. A tojások sárgáját 4 evőkanál meleg vízzel és 15 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, étkezési keményítőt, végül a fehérjehabot.
3. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljára zsírpapírt szabunk, oldalát vajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőbe téve kb. 35 perc alatt ( tűpróba ! ) megsütjük. Pihentetjük ( az eredeti recept szerint másnapig, de én csak kihűlni hagytam )
4. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. ( itt jelzi a recept a maradék 10 dkg cukor felhasználását, én elhagytam , és így is elég édes volt. de a recepthűséget követve ideírom, hogy a maradék cukrot a habhoz adjuk ). Majd belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett málnát.
5. A tésztát két lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába. A málnás tejszínt rákenjük, majd a másik lapot ráillesztjük, kicsit le is nyomjuk. A mélyhűtőben 5-6 órát fagyasztjuk. Hűtőből kivéve mikor szeletekre vágjuk, megszórjuk kevés porcukorral.
Kicsit fenntartással kezeltem, de bátran ajánlom! Könnyű elkészíteni, és a nagy melegben különösen jól esik!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.