Mivel már nehezen tudom kitalálni mi a csudát készítsek ebédre, így a nyári szünet bő felénél...
Előszedtem a kenyérsütős könyvet, mivel van még jó pár kipróbálandó recept. Nagyon kis egyszerű, és gyorsan elkészíthető ez a pizzalepény. Amíg a kenyérgép dolgozik, van idő takarításra, mosásra stb. is.
Focaccia
Hozzávalók:
- 250 ml langyos víz
- 30 g vaj
- 500 g liszt
- 2 tk. só
- 2 tk. cukor
- 1 tasak élesztő
Az egész ebben a sorrendben mehet a dagasztóedénybe + a dagasztóprogram.
Ha elkészült , átgyúrjuk és 12 darabra vágjuk. Mindegyikből ovális lepényt nyújtunk. Kikent tepsibe fektetjük, és egy fakanál végével, benyomogatjuk. Olívaolajjal megkenjük, morzsolt oregánóval és kakukkfűvel meghintjük, majd megsütjük.
Friss salátával, paradicsommal, olívabogyóval, sajtokkal, vagy akár ketchuppal, tehát lényegében ízlés szerint fogyaszthatjuk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.