Focaccia - pizzalepényt otthon

2015/08/01. - írta: Levenzia

Mivel már nehezen tudom kitalálni mi a csudát készítsek ebédre, így a nyári szünet bő felénél...

Előszedtem a kenyérsütős könyvet, mivel van még jó pár kipróbálandó recept. Nagyon kis egyszerű, és gyorsan elkészíthető ez a pizzalepény. Amíg a kenyérgép dolgozik, van idő takarításra, mosásra stb. is.

Focaccia

Hozzávalók:

- 250 ml langyos víz
- 30 g vaj
- 500 g liszt
- 2 tk. só
- 2 tk. cukor
- 1 tasak élesztő

Az egész ebben a sorrendben mehet a dagasztóedénybe + a dagasztóprogram.

Ha elkészült , átgyúrjuk és 12 darabra vágjuk. Mindegyikből ovális lepényt nyújtunk. Kikent tepsibe fektetjük, és egy fakanál végével, benyomogatjuk. Olívaolajjal megkenjük, morzsolt oregánóval és kakukkfűvel meghintjük, majd megsütjük.

Friss salátával, paradicsommal, olívabogyóval, sajtokkal, vagy akár ketchuppal, tehát lényegében ízlés szerint fogyaszthatjuk!

p1080287.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr727670780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása