Történet nincs. Talán csak annyi, hogy a turista szezonban nem nagyon akaródzik boltba mennem, ráadásul van egy csomó kipróbálandó recept. Így most ezt sütöttem ( és ez lett az egyik legszebb kenyerem eddig ) :
A hozzávalók ( még mindig a kenyérgéphez ) ebben a sorrendben:
- 250 ml tej
- 1 db tojás
- 75 g puha vaj
- 1 ek. méz
- 250 g finomliszt
- 250 g teljes őrlésű liszt
- 2 tk. só
- 2 tk cukor
- 1 tasak élesztő
+ a dagasztóprogram
Ha megkelt, átgyúrjuk, kivajazott , zsemlemorzsával meghintett szögletes formába tesszük. A tetejét bevagdossuk, átkenjük kis vízzel. Kb. 40 perc alatt megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.