Legújabb, Nosaltyra is delegált receptem. Előbb látjátok majd , mint a nagyközönség :)
Otília kenyér néven fut. Kipróbálás után a "süthetsz még ilyet" kommentet kapta. Sütöttem. És itt a recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 ek. vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- rumaroma ( fél üvegcse ) , esetleg rum, ha van otthon
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 csapott tk. sütőpor
- 10 dkg aprított csoki
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 10 dkg aprított dió ( vagy mandula )
A tetejére majd baracklekvár és 1 tábla csoki
elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukrokkal, sóval, tojásokkal, rumaromával ( esetleg ha van otthon, akkor rummal ). A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.
- A felaprított diót, csokit és kandírozott narancshéjat belekeverjük.
- Egy 30 cm hosszú dobozformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, a sütőt előmelegítjük.
- A tésztát a formába öntjük, szépen elsimítjuk. Sütőbe téve kb. 40 percig ( tűpróbáig!!! ) sütjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiborított még meleg süteményt megkenjük baracklekvárral. ( ha a sütemény jobban kihűlt, akkor a lekvárt melegítjük meg ). Végül a felolvasztott tortabevonóval lecsokizzuk a tetejét ( vagy akár az egészet is bevonhatjuk ). Díszíthetjük vagdalt mandulával, vagy szórócukorral ízlés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.