Otília kenyér - újabb csokis finomság

2015/08/07. - írta: Levenzia

Legújabb, Nosaltyra is delegált receptem. Előbb látjátok majd , mint a nagyközönség :)

Otília kenyér néven fut. Kipróbálás után a "süthetsz még ilyet" kommentet kapta. Sütöttem. És itt a recept:

Hozzávalók:

- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 ek. vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- rumaroma ( fél üvegcse ) , esetleg rum, ha van otthon
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 csapott tk. sütőpor
- 10 dkg aprított csoki
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 10 dkg aprított dió ( vagy mandula )

A tetejére majd baracklekvár és 1 tábla csoki

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, sóval, tojásokkal, rumaromával ( esetleg ha van otthon, akkor rummal ). A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.
  2. A felaprított diót, csokit és kandírozott narancshéjat belekeverjük.
  3. Egy 30 cm hosszú dobozformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát a formába öntjük, szépen elsimítjuk. Sütőbe téve kb. 40 percig ( tűpróbáig!!! ) sütjük.
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiborított még meleg süteményt megkenjük baracklekvárral. ( ha a sütemény jobban kihűlt, akkor a lekvárt melegítjük meg ). Végül a felolvasztott tortabevonóval lecsokizzuk a tetejét ( vagy akár az egészet is bevonhatjuk ). Díszíthetjük vagdalt mandulával, vagy szórócukorral ízlés szerint.

p1080335.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr107688834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása