Nagyon csokis, mogyorókrémes tallér

2015/09/03. - írta: Levenzia

Lackó tallér

Ez a receptem régóta fent van a NoSalty oldalon, viszont mivel ma megcsináltam, felteszem ide is. Annyira csokis, hogy nekem már az ehetetlen kategória....Az elnevezés a süti ihletőjére utal :)

csokistaller.jpg

 

A hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg natúr kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg mogyorókrém  (a ragasztáshoz)
  • 1 tábla csokoládé
  • csokidara

elkészítés

  1. A kimért hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  2. Korongokat szaggatunk ki, amit előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütünk.
  3. A még meleg korongokat mogyorókrémmel összeragasztjuk (nem baj, ha a krém keményebb, mert először megolvad, majd ahogy hűl a sütemény szépen összefogja a korongokat).
  4. Ha kihűlt, bevonjuk a tortabevonóval és megszórjuk a tortadarával.

Képekben:

A tészta:

img_0457.JPG

A kisült tészta ragasztás közben:

img_0459.JPG

 

És a kész termék:

csokistaller.jpg

 

Csak azoknak ajánlom akik szeretik a keserű csokit!!!! Vagy Gombóc Artúrnak :)

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr697758344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása