Klasszikus márványkalács

2015/09/26. - írta: Levenzia

Van egy kedvenc szakácskönyvem, és néha új receptet is kipróbálok belőle. A családi kedvencek egy része innen származik.Egybe kuglófformában sütöttem, kicsit bele is őszültem mire teljesen átsült. Nagyon gyorsan elfogyott, az utolsó 3 szelet kapott egy csokibevonatot, és egy adag vaníliapudingot a nyakába. Ez lesz ma az ebéd utáni desszert.img_0560.JPG

A hozzávalók:

- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 ek. vaníliás cukor ( 1 csomag )
- 4 db tojás
- 40 dkg liszt
- 10 dkg étk. keményítő ( nekem kevesebb volt most itthon, de így is tökéletes lett )
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 1 dl tej
- 3 dkg kakaópor

+ a végén egy kis porcukor ( szőlőcukor ) a kész kalács tetejét meghinteni

Az elkészítés:

Nagyon egyszerű: a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel összedolgozzuk, kivéve a kakaóport. ( a száraz hozzávalókat előtte érdemes összekeverni, majd apránként adagolni. )

Egy kuglóf formát jó alaposan kivajazunk, ebbe tesszük a kész massza felét. A maradékba beledolgozzuk a kakaóport, majd az első adag masszára öntjük. Egy villával átkevergetjük, ettől lesz szép márványos.

Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tűpróba sikeres nem lesz. Időtartamot nagyon nem szeretnék írni, mert ez sütőnként változó. Azt hiszem nekem több mint egy óra volt.

A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk, kis porcukorral meghintjük.

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr487836264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása