A leírás az első résznél. Ma kipróbáltam a másik három receptet. Jó kis karakteres sütik lettek, tekintve a plusz adalékokat. Némi beszerző körútra volt szükség reggel, de úgy érzem a próbálkozás megérte. Hárman már leteszteltük, és mivel ma Lacinak este Kaposvárra kellett mennie, a kollégisták is megkapják a magukét :) Hozzáteszem, hármunknál más-más volt a favorit.
Az alaptészta ( egy adag ) hozzávalói:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg finomliszt
- 7.5 dkg cukor
- 0.5 kávéskanál só
- 1 dl hideg tejszín
És a tuning:
1. Mogyorós ( diós ) tallérok :
Az alaptészta hozzávalói mellé adunk még:
- 10 dkg darált diót
- 8 dkg natúr mogyoróvajat ( én földimogyorókrémet kaptam )
- plusz kevés liszt még, ha kell hozzá
Kicsi pihentetés után, golyókat formázunk belőle, kilapítjuk és aprított dióba nyomjuk. Mehet a sütőbe. ( ez ebből a hármasból az én favoritom )
2. Kávés korongok ( Laci favoritja lett )
- alaptészta
- 1 ek. meleg víz
- 1 ek neszkávé a vízben feloldva ( a recept kettőt ír, de eggyel is brutálerős )
- plusz kevés liszt
Kicsi pihi után gombócokat formázunk, kilapítjuk, sütjük.
Ha kihűlt, mázat készítünk:
fél csésze porcukorhoz adunk kevés meleg vizet, annyit, hogy ne legyen nagyon híg, bevonjuk vele a korongokat, majd meghintjük csokireszelékkel.
3. Mini islerek ( a legegyszerűbb, Kamilla kedvence )
Alaptésztát készítünk, kis pihentetés után kinyújtjuk, 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk. Sütjük, lekvárral összeragasztjuk, csokizzuk. És megesszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.