Egyik kedvenc ( találó ) reklám az utóbbi időben, amikor a túlpörgött anyuka pakol ezerrel fiacskájának, nehogy az éhen haljon...tudjátok a megoldást? Én igen: Penny
Na ez annyira ránk jellemző, hogy részemről szállóigévé vált itthon, és a munkahelyen is : meg a hókifli....
Viszont soha nem készítettem még. Így, amikor a múlt éjjel egy régebbi karácsonyi újságot lapozgattam ( na azokról írok még ), és felfedeztem a Hókiflit , eldöntöttem, hogy az lesz a következő koleszsüti. Már csak azért is, mert nagyon sűrű beosztásom van, ezt meg meg tudom csinálni már ma.
Sőt! Fémdobozban 4 hétig eláll ( elméletileg ) így vendégvárónak el lehet készíteni, ha van egy kis sütnivaló időnk.
A hozzávalókon helyenként módosítottam, tekintettel az anyagi lehetőségekre, és az itthoni alapanyagokra.
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 10 dkg dió ( eredetileg 5-5 dkg mogyoró és mandula )
- 7 dkg cukor ( nálam barna cukor )
- 3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg puha vaj
- 2 tojás sárgája
- ha kisült, a végén átszitált porcukor ( ebbe lehet tenni fahéjat is )
Borzasztóan egyszerű az elkészítés: össze kell gyúrni a kimért alapanyagokat. A továbbiakban az eredeti recept 1 óra pihentetést ír a hűtőben. Na azt NE tegyétek. Vissza kellett puhítani, hogy sodorható, formázható legyen. Egy negatívuma van a sütinek, miközben forgattam a porcukorban, elég sok eltörött.( Pedig óvatos voltam ) Ez a mennyiség nem túl nagy adag ( Bálintnak egy dobozka, kóstoló Anyuéknak, + egy kis tányér , ami a képen van, az maradt )
A végeredmény nagyon finom lett így egy próbálást mindenképpen megér :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.