Nem tudom mikor kezdődött, de jó pár éve már, hogy nálunk saját hagyomány teremtődött. Ami a szentesti menüt illeti. Minden évben ugyanaz, és csakis ilyenkor. ( Egyszer akartam eperszezonban eperlevest csinálni, de le lettem szavazva.Mondván: az a szentesti leves )
Sosem voltunk halászlé evő család, így az sosem készült.Viszont minden évben, amikor a fagyasztóba teszem a turmixnak való epret, akkor egy nagy doboz külön el van téve erre a célra.
Az elkészítése nagyon pikk-pakk. Már előző nap megcsinálom, hogy hideg legyen. Ez most különösen jól jön, mert a három hónapos babánk mellett be kell osztani, hogy melyik nap mi készül.
Tehát:
Kell egy fagyis doboznyi eper. Ezt egy közepes lábasban fel teszem 2-3 liter vízzel. Ízlés szerint kell bele cukrot tenni. Ha felforrt, összeturmixolni, kicsi behabarni, bele 2 dl főzőtejszín.Újraforralni, és kész! ( Kóstolás után esetleg + cukor ).
Hidegen tálaljuk, és a tetejére tejszínt nyomunk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.