Svéd almatorta

2017/03/30. - írta: Levenzia

Az egyik nagy kedvenc nálam. És az egyetlen sütemény, amiben szeretem a mazsolát :)

img_2086_masolata.JPG

Először is, kell egy tészta alap.

A hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj ( margarin )
- 9 dkg porcukor
- 1 tojás + 2 tojásnak a sárgája
- csipet só
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve

Ezeket a hozzávalókat szépen összegyúrni, majd nyújtani. A kinyújtott tésztából kivágunk egy kört ( tortakarika, tányér stb segítségével ). Tepsibe rakjuk , és mellétesszük a többi tésztát is. Megsütjük.

A töltelék:

- 1 kg alma ( + - ) kockára vágva
- 1/2 citrom leve
- 4 dkg vaj ( margarin )
- 5 dkg mazsola
- 1 csom. vaníliás cukor
- kevés fahéj, szegfűszeg
- rumaroma izlés szerint ( kb. 1/3 üvegcse )

Ezeket egy edénybe tesszük és összepároljuk.

A torta összeállítása:

1. A kör alakú lapot megkenjük baracklekvárral
2. A maradék kisült tésztát összemorzsoljuk, és a párolt almához keverjük
3. A keveréket a tésztalapra halmozzuk
4. A két tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és a süti tetejére simítjuk
5. A sütőbe visszatesszük, amíg a tojáshab rásül

Jó étvágyat !

img_2087_masolata.JPG

img_2090_masolata.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr7012387711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása