Az egyik nagy kedvenc nálam. És az egyetlen sütemény, amiben szeretem a mazsolát :)
Először is, kell egy tészta alap.
A hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj ( margarin )
- 9 dkg porcukor
- 1 tojás + 2 tojásnak a sárgája
- csipet só
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve
Ezeket a hozzávalókat szépen összegyúrni, majd nyújtani. A kinyújtott tésztából kivágunk egy kört ( tortakarika, tányér stb segítségével ). Tepsibe rakjuk , és mellétesszük a többi tésztát is. Megsütjük.
A töltelék:
- 1 kg alma ( + - ) kockára vágva
- 1/2 citrom leve
- 4 dkg vaj ( margarin )
- 5 dkg mazsola
- 1 csom. vaníliás cukor
- kevés fahéj, szegfűszeg
- rumaroma izlés szerint ( kb. 1/3 üvegcse )
Ezeket egy edénybe tesszük és összepároljuk.
A torta összeállítása:
1. A kör alakú lapot megkenjük baracklekvárral
2. A maradék kisült tésztát összemorzsoljuk, és a párolt almához keverjük
3. A keveréket a tésztalapra halmozzuk
4. A két tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és a süti tetejére simítjuk
5. A sütőbe visszatesszük, amíg a tojáshab rásül
Jó étvágyat !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.