Tavaly nem készült akácszörp, viszont idén elkészítettem egy fél adagot. Leginkább azért , mert az egyik német család idén újra jön, és ez lesz az egyik ajándék.
Meg egy kis finomság itthon. Mivel azonban a bodza lesz a nagy mennyiség, ez csak kóstolós kategória az idén.
Az eredeti recept a Nosaltyról származik, ezen változtattam egy kicsit.
Most a fél adagot írom le, ami a következő képen látható mennyiség lesz:
- 30-35 dkg akácvirágzat
- 2 l víz
- 2 db citrom
- 40 g citromsav)
- 2 kg cukor
- 1/2 kk natrium-benzoát
A virágzatot lehúzzuk a szárról, átöblítjük. 2 l vízbe beletesszük, hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. 3 napig időnként átkeverjük, állni hagyjuk.
3. nap leszűrjük, majd ebbe a lébe belekeverjük a cukrot és a tartósítószert. A cukrot viszonylag sokat kell kevergetni, mire feloldódik. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük.Díszítjük, címkézzük...
És ilyen szép rózsaszínű lesz :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.