Akácszörp

2017/05/18. - írta: Levenzia

Tavaly nem készült akácszörp, viszont idén elkészítettem egy fél adagot. Leginkább azért , mert az egyik német család idén újra jön, és ez lesz az egyik ajándék.

Meg egy kis finomság itthon. Mivel azonban a bodza lesz a nagy mennyiség, ez csak kóstolós kategória az idén.

img_2756.JPG

Az eredeti recept a Nosaltyról származik, ezen változtattam egy kicsit.

Most a fél adagot írom le, ami a következő képen látható mennyiség lesz:

  • 30-35 dkg akácvirágzat
  • 2 l víz
  • 2 db citrom
  • 40 g citromsav)
  • 2 kg cukor
  • 1/2  kk natrium-benzoát

A virágzatot lehúzzuk a szárról, átöblítjük. 2 l vízbe beletesszük, hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. 3 napig időnként átkeverjük, állni hagyjuk.

3. nap leszűrjük, majd ebbe a lébe belekeverjük a cukrot és a tartósítószert. A cukrot viszonylag sokat kell kevergetni, mire feloldódik. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük.Díszítjük, címkézzük...

img_2799.JPG

És ilyen szép rózsaszínű lesz :)

 

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr2012513169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása