Még valamikor régen több receptet feltettem a NoSalty oldalra. Mivel minden nap kapom a nézettségi statisztikát, így jól látom, hogy sokan nekiindultak a spenót eltevésének.
Sajnos az én kertem az idén egy katasztrófa sújtotta övezet ( tekintve a tavalyi szobafogságot, és azt, hogy idén Anna mellett egyszerűen nem jutottam a közelébe...), így jobb híján a zöldségesnél vettem egy nagy szatyorral.
Mivel rászorultam a margarin evésre, így most lesz pont méretes doboz is, amibe adagolhatom.
A recept az én írásom, így bemásolom egy az egyben :
- A spenótot alaposan megmossuk. Ha zsenge a spenót, mehet bele szárastól, de ha később szedtük (vettük, kaptuk stb....), akkor csak a leveleit használjuk.
- Egy nagy lábasba belerakjuk, és annyi vizet teszünk alá, hogy a lábasban kb. 1-2 cm magasságban álljon a spenót alatt. Folyamatosan kevergetjük, ahogy kezd összeroskadni, lehet rárakni az újabb adagot.
- Amikor az összes spenótot belepakoltuk, és alaposan összeesett, botmixerrel jól összeturmixoljuk. Egészen addig, amíg teljesen egynemű lesz.
- Kihűtjük, majd műanyag edényekbe adagoljuk, végül mehet a fagyasztóba
A fahéjas zölddió likőr receptet a neten találtam még régebben, és párszor meg is csináltam.Idén is tervben volt, de sajnos ezt ki kell hagynom.
Próbálkozó kedvűeknek ide teszem a recept elérhetőségét.
És egy képet is ( köszi NoSalty, hogy leszignóztad :D )....
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.