Mézes-zabpelyhes ( müzlis ) keksz

2017/06/13. - írta: Levenzia

A múltkor nagy sikert aratott a kollégiumban, és kérik a receptet.Így megosztom rögtön itt is :)

Alapvetően zabpelyhes keksz a neve, viszont mivel itthon volt egy nagy csomag natúr müzli, ami nem fogyott, így abból készült. ( így jutott bele aszalt gyümölcs, mandula, mogyoró stb...) Én rögtön dupla adaggal indítottam, ebből lett 3 tepsi. Ide most az alap adagot írom.

Hozzávalók:

- 20 dkg zabpehely ( vagy müzli )
- 10 dkg teljes őrlésű liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
- 5 evőkanál méz
- 10 dkg margarin ( vagy vaj )
- 1 marék aprított dió ( vegyes müzlinél elhagyható )

A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk.Kicsit állni hagyjuk, akár hűtőbe is lehet tenni kicsit.

Zsírpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk ( én evőkanállal szoktam adagolni ). Előmelegített sütőben sütjük amíg szép színe lesz.

img_2950.JPG

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr5412589157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása