A múltkor nagy sikert aratott a kollégiumban, és kérik a receptet.Így megosztom rögtön itt is :)
Alapvetően zabpelyhes keksz a neve, viszont mivel itthon volt egy nagy csomag natúr müzli, ami nem fogyott, így abból készült. ( így jutott bele aszalt gyümölcs, mandula, mogyoró stb...) Én rögtön dupla adaggal indítottam, ebből lett 3 tepsi. Ide most az alap adagot írom.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely ( vagy müzli )
- 10 dkg teljes őrlésű liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
- 5 evőkanál méz
- 10 dkg margarin ( vagy vaj )
- 1 marék aprított dió ( vegyes müzlinél elhagyható )
A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk.Kicsit állni hagyjuk, akár hűtőbe is lehet tenni kicsit.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk ( én evőkanállal szoktam adagolni ). Előmelegített sütőben sütjük amíg szép színe lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.