Nos az első hét nem győzte meg a bírákat a sütiversenyben :) Így viszont megosztom a Kőfal torta receptjét . Kicsi érdekesség, hogy én ezzel nyomtatott verzióban még nem találkoztam. Egy kedves ismerősünktől örökölt recept. A NoSaltyn tettem közzé, és ekkor valaki megkeresett, hogy honnan van a recept, mert ő úgy tudja, hogy ez az ő családi receptjük....Nos én megírtam az én részemről, de azóta várom az Ő válaszát,hogy van-e valahol kapcsolódási pont.Így vagy úgy, de a cukorgyár karácsonyi kiadványa egy ritkasággal lesz kevesebb :)
Nem éppen olcsó, és kicsit macerás is...de a végeredmény...csokiimádóknak kötelező :D
A tésztához
- 10 db tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 30 dkg dió (darált)
A krémhez
- 10 db tojássárgája
- 30 dkg vaj (mindenképpen )
- 18 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 púpozott ek natúr kakaópor
- 3 ek tej
elkészítés
- A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd két részletben hozzáadjuk a cukrot.
- Ezután a diót adjuk hozzá, de ezt csak fakanállal, óvatosan forgassuk bele.
- A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, óvatosan elterítjük a masszát, majd előmelegített sütőbe téve megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat kézi habverővel összedolgozzuk a vaj kivételével, majd elkezdjük közepes lángon összefőzni. Mikor már langyosodik a krém, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, és sűrűsödésig folyamatosan kevergetjük.
- A kész tésztát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk.
- Ha a krém egy kicsit kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémet úgy osszuk el, hogy maradjon annyi a végén, hogy a tortát teljesen be tudjuk vele vonni.
- A végén még díszíthetjük tetszés szerint, pl. színes szórócukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.