A cukros versenyre jelentkezve készítettem el. A feladat a megreformálás volt. Amit én változtattam a versenyre, hogy házilag készített kókusztejjel és finomított nádcukorral készült. Isteni finom lett a tetején az olvadt karamellel.
Én a kenyérsütőben dagasztottam, így a hozzávalókat a bepakolás sorrendjében írom.Ha valaki kézzel készíti akkor a menetrend természetesen a megszokott ( ahogy a kelt tészták készülnek :) )
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 4 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 2 tk só
- 2 dkg élesztő
Laktóz és tejfehérje mentesen : 2 dl növényi tej, a vaj helyett Liga margarin
A töltelékhez:
- kb. 5 dkg vaj ( vagy margarin )
- kb. 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés :
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrokkal :
Feltekerjük, és vastagabb szeletekre vágjuk ( én 8 darabra vágtam)
Egy kerek jénai alját kivajazunk és meghintjük barna cukorral ( ebből lesz az isteni karamellöntet ) :
Ebbe rakogatjuk bele a tésztacsigákat :
Előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percig, majd kivesszük és meglocsoljuk 1.5-2 dl tejszínnel ( vagy édesített növényi tejjel ).És készre sütjük.
Amikor elkészült azonnal kiborítjuk a jénaiból,mert később már nem fog menni, ha kihűl a karamell. ( Célszerű peremes tálcára borítani, mert valamennyi el folyik róla )
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.