Ferdinánd kalács

2017/11/28. - írta: Levenzia

laktóz és tejfehérje mentesen is !

A cukros versenyre jelentkezve készítettem el. A feladat a megreformálás volt. Amit én változtattam a versenyre, hogy házilag készített kókusztejjel és finomított nádcukorral készült. Isteni finom lett a tetején az olvadt karamellel.

img_4863.JPG

Én a kenyérsütőben dagasztottam, így a hozzávalókat a bepakolás sorrendjében írom.Ha valaki kézzel készíti akkor a menetrend természetesen a megszokott ( ahogy a kelt tészták készülnek :) )

Hozzávalók:

- 2 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 4 dkg vaj 
- 40 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 2 tk só
- 2 dkg élesztő

Laktóz és tejfehérje mentesen : 2 dl növényi tej, a vaj helyett Liga margarin

A töltelékhez:

- kb. 5 dkg vaj ( vagy margarin )
- kb. 10 dkg cukor 
- 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés :

A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrokkal :

img_4860.JPG

Feltekerjük, és vastagabb szeletekre vágjuk ( én 8 darabra vágtam)

Egy kerek jénai alját kivajazunk és meghintjük barna cukorral ( ebből lesz az isteni karamellöntet ) :

img_4858.JPG

Ebbe rakogatjuk bele a tésztacsigákat :

img_4862.JPG

Előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percig, majd kivesszük és meglocsoljuk 1.5-2 dl tejszínnel ( vagy édesített növényi tejjel ).És készre sütjük.

Amikor elkészült azonnal kiborítjuk a jénaiból,mert később már nem fog menni, ha kihűl a karamell. ( Célszerű peremes tálcára borítani, mert valamennyi el folyik róla )

img_4863.JPG

 

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr1913399981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása