Mandulamag

2017/12/15. - írta: Levenzia

A macerás finomság

A sütis versenyre sütöttem meg. Persze a párom ( mert volt olyan akivel rendre egyformát sütöttünk véletlenül ) is elkészítette. A fotója nálam is nyertes lett, és bizonyára nyugodtabb körülmények között sütötte mint én :D  :D  

img_4913.JPG

Mindenesetre a recepttel még tartozom.

Hozzávalók:

Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1/2 üvegcse mandula aroma
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 ek natúr kakaópor

img_4902.JPG

A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. Kis csipeteket a formákba nyomkodunk. Megsütjük. ( a formákat nem kell kikenni semmivel, simán kijön belőle a tészta )

img_4904.JPG

A krém:

- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin ( vagy vaj )
- 1/2 üvegcse mandula aroma ( zöld vagy fehér )

A lisztet a tejjel összekeverjük, csomómentesre felfőzzük. Miután kihűlt, hozzádolgozzuk a margarint és az aromát.

1-1 darabot megkenünk vele,majd összeragasztjuk. ( Nekem ez nem lett túl szép, de már régóta voltam a konyhában és Anna türelme elfogyott... :D  )

Ha kibírja, pár nap után finomabb. Ez nálunk nehezen sikerül.Érdemes egy nappal előbb ( legalább ) elkészíteni,mert a tésztának puhulnia kell !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr9613501743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása