Kétsajtos csicsóka

2018/01/31. - írta: Levenzia

Laci kapott valahonnan egy nagy szatyor csicsókát...Mivel szép nagy darabok voltak, nem tudtam ellenállni neki, így kerestem hozzá receptet. Az elsőt ma el is készítettem. Nos, nekem nem jött be a csicsóka íze, de a család itthon lévő részének igen, így megosztom veletek a receptet:

p1100525.JPG

- Kb. 50 -80 dkg csicsóka
- húsleves kocka
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- só,bors , szerecsendió ízlés szerint
- 4 ek. tejszín ( hiányában tej )
- petrezselyem

A csicsókát megtisztítjuk ( Az eredeti recept szerint folyó vízben alaposan megtisztítjuk kefével. Én inkább meghámoztam ) Hasábokra vágjuk. Jól megmossuk, majd a húsleves kockával vízben puhára főzzük. Leszűrjük. ( kb. 1 dl főzőlére szükség lesz! )

Az apróra vágott hagymát a vajban megfuttatjuk, erre öntjük az 1 dl főzővizet,majd felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és beleszórjuk a kis kockára  vágott sajtokat, kevergetve megolvasztjuk. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, és ha már besűrűsödött lehúzzuk a tűzről. Ekkor keverjük bele a tejszínt, majd a leszűrt, tűzálló tálban szétterített csicsókára öntjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Önálló fogásként is fogyasztható, de sültek mellé is ajánlják.

Ami hibát én elkövettem: tejszín helyett tejet használtam, és azt is lazán beleöntöttem még az elején :D valószínűleg ezért a sajt nem olvadt szét tökéletesen, és az öntet sem akart besűrűsödni. Igaz, így legalább jobban beborította a csicsókát :) Mindenesetre meg lett dicsérve, így aki szereti, annak bátran ajánlom ezt a receptet. Hétvégén másikat is tesztelek, ha beválik , hozom azt is.

Címkék: háztartás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr613621266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása