Mostanában úgy alakult,hogy a család tagjai különböző diétába fogtak. Nos én meg győzöm kapkodni a fejem, mert eleve nem vagyok a főzés mestere, az egyik ezt nem eszi, a másik azt nem...Ami fix, az a zöldségek, gyümölcsök, a tejtermékek.
Mivel kiderült, hogy autoimmun betegség is van a családban, és annak egy részén ront a gluténfogyasztás, megpróbálok átvariálni amit csak lehet, gluténmentesre. Nos a vásárolt tészta az jól vizsgázott, így kipróbáltam egy túrós sütit kis reformmal.
Az eredeti Rupáner - Gallé Margó szakácskönyvében van. Zárójelben írom majd, hogy eredetileg mit kellett volna beletenni.
Az elkészítése roppant egyszerű, az alapanyagokat szép sorban összedolgozzuk kézi robotgéppel, majd előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy a tepsit zsírpapírral kibéleljük ( így a mosogatást is kihagyjuk )
Hozzávalók :
- 50 dkg zsíros tehéntúró
- 1 nagy doboz tejföl ( 20 %-osat ír,de itthon 12-es volt )
- 10 dkg vaj ( olvasztva )
- 6 db tojás
- bő fél bögre szőlőcukor ( eredetileg kristálycukor ), sajnos ez az édes ízhez kevés volt, még úgy is, hogy beledobtam 2 csomag vaníliás cukrot
- háromnegyed bögre liszt : nálam kukoricaliszt és rizsliszt ( kevés rizst próbaképpen ledaráltam ) , eredetileg finomliszt van a receptben
- 1 csomag sütőpor
Nagyon félve indultam neki,mert azért elég drága sütemény,és tartottam a lisztektől,mert még nem dolgoztam velük,de nagyon kellemes csalódás volt. Az állaga puha, kissé szaftos, nagyon szépen szeletelhető. Nekem nem elég édes , de nem miattam készült. Annyi ötlet jött még hozzá, hogy kis gyümölcsöt még dobjak bele legközelebb, mert csak javít a sütin, így valószínűleg hamarosan új teszt jön belőle.
Mondanom sem kell, hogy a tepsi kétharmadának kb. esélye sem volt kihűlni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.