Mintás keksz tesztelés

2019/11/20. - írta: Levenzia

A tészta, a nyujtófa, a szaggató...

Tavaly nagyon beleszerettem a mintás nyújtófákba. Egy külföldi oldalról rendeltem is húsvétra és karácsonyra is. Az első tapasztalat gyorsan meg is volt : a fa valószínűleg túl friss volt, gyorsan meg is repedt....A karácsonyi az másik fajta volt, így abban egy kicsit jobban bíztam...Sajnos a saját receptjeim között nem volt olyan, amin szépen megmaradt a minta, és sajnos optimista sem voltam ( Kb. mint a kinyomós keksz készítő, amiben simán benne ragadt minden tészta....)

A múltkor viszont egy hirdetés alatt ment a termék lehúzása, és persze  voltak ellenpártiak is. Valaki meg is osztott egy " atombiztos " receptet.Na azt készítettem ma el én.

img_7737.JPG

Az eredmény a képen ( éppenhogy ) látható...Azért megosztom a receptet is :

- 250 g liszt
- 200 g margarin ( vaj )
- 100 g porcukor ( nálam most finom barnacukor volt )
- egy csipet só
- 2 tojássárgája
+
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk fahéj

Jól össze kell gyúrni, majd vékonyra nyújtani, majd ekkor egyszer végigmenni a mintás fával. És szaggatni, sütni...

És a teszt eredménye :

- A nyújtófa kb 1 csillag az ötből ( ahhoz képest, amilyennek lennie kéne, hát egyáltalán nem látványos...) Konyhai dekor marad a továbbiakban :)
- A tészta : szépen nyújtható , de ennél sokkal finomabb receptek is vannak, így valószínűleg én nem csinálom többet
- a szaggató : már nagyon régóta vágytam hópihés szaggatóra, és most Erika barátnőmtől kaptam egy dobozzal ( pedig nem is tudta , hogy szeretnék :)  ) Na az 5/5 csillag. 

Ha gondolkodtok mintás fa vásárlásán, remélem tudtam segíteni. Ha véletlenül belefuttok valóban jól használhatóba, kérem az ötleteket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr4915316062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása