A múltkor egy reggeli TV műsorban láttam, ahogy ott a stúdióban méhviaszos újraszalvétát készítettek. Mivel nekem volt pár méhviasz gyertyacsonkom,amivel nem tudtam még mit kezdeni,és nagyon sok textília is összegyűlt,így tettem egy kísérletet.
Próbáltam méhviasz lapot is szerezni, mivel a stúdióban azzal dolgoztak,de azt így hirtelen , helyben nem sikerült beszerezni.
Hozzávalók :
- méhviasz lapok ( vagy jelen esetben méhviasz gyertya ) apró darabokra vágva
- textíliák ( papírszalvéta méretűre vágva )
- sütőpapír
- vasaló, vasalóállvány és pluszba egy rossz ( ! ) terítő, vagy felesleges anyag.
És akkor lépésenként :
1. Aprítsátok fel a méhviaszt kicsi darabokra,és szalvéta méretűre vágjatok ki textilt ( inkább vékony vászon anyagot ) ha lehet cikk-cakk ollóval
2. A vasalódeszkára terítsetek plusz egy réteg feláldozható anyagot. Sajnos én egy terítőt tettem oda. Még nem mostam ki,de azt hiszem a továbbiakban elbúcsúzhatok tőle...
3. Az egyik réteg sütőpapírt le kell teríteni,arra megy az anyag, amire kicsi darabonként a viasz. Erre a következő réteg sütőpapír.
4. A forró vasalóval óvatosan el kell kezdeni felolvasztani a viaszt, majd elsimogatni az anyagon, hogy mindenhova jusson. Közben én ellenőrizgettem, hogy a szélei is átitatódtak-e rendesen.
Ami a tapasztalat :
A sütőpapíron kívülre is jut, így tényleg szerencsés ,ha van alatta még egy textília,amiért nem kár. Én gyertyát hasznosítottam újra,és sajnos belekeveredett egy kormos darabka, ami összekente az anyagot. Még szerencse, hogy nem a kedvenc anyaggal kezdtem...Mindenképpen érdemes egy gyakorlóanyagot próbálni először. A zsírpapírt két darabonként érdemes cserélni.
Ez az elkészítés volt most.
Amit még ezután fogok tesztelni:
Mit tudok beletenni úgy, hogy megtartsa a frissességet, mennyire veszi át a szagokat. Ezt majd ide beírom frissítésként :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.