A megtartott Stahl újságok egyikében vannak gasztroajándék tippek ( lsd. gyömbéres ), így azt megtartottam, és jelenleg tesztelés folyik :)
Nem kis döbbenetet váltottam ki családom körében a befőttes üvegben sült sütivel, viszont bátran állíthatom a végeredmény finom lett.
A fényképen egy elég egyszerű szalagdíszítés van, csak a kép kedvéért. Természetesen csicsázható a végtelenségig, ha ajándékba akarjuk adni. Bár most az adventi körnél tartunk, szerintem bármikor megállja a helyét. És elég meghökkentő ( de nagyon finom ) is. Tehát nem tucatajándék :)
Az adag két darab 7 dl-es befőttesüveghez szól, de én eleve 3 felé osztottam ( egy koleszos adag... ), viszont így éppen nem futott ki az üvegből, így bátran mehet 3 felé.
Előkészítés: az elmosott megszárított üvegeket kikenjük olvasztott vajjal.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 24 dkg cukor ( ez lehet kevesebb is )
- egy narancs reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 6 dkg olvasztott vaj
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 5-10 dkg aszalt áfonya, cseresznye, meggy ízlés szerint
A hozzávalókat a leírtak sorrendjében robotgéppel összedolgozzuk, végül belekeverjük a választott aszalt gyümölcsöt.
Egyenletesen elosztjuk az előkészített üvegekben, előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük . ( Tűpróba )
Miután kihűlt, pár napig locsolgatjuk, 1-1 evőkanál rummal, konyakkal stb , vagy porcukorral kikevert narancslével ( gyerekek esetén )
Az utolsó fázis nálunk el fog maradni, mert egyszer meglocsoltam narancslével ( és gyorsan ráugrottunk ) Laci pedig csokiöntettel fogja enni....
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.