Roppanós vajas-fahéjas korong

2015/10/09. - írta: Levenzia

Villámsüti

Nagyon gyorsan elkészíthető , nagyon finom aprósüti.

Egy tál kell, amiben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és egy tányér, amibe tesszük a fahéjas cukrot ( + a tepsik, de sütőpapírral, így a mosogatás sem annyira vészes :)  )

p1080524.JPG

A hozzávalók:

- 18 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg puha vaj
- 1 db tojás

+ fahéjas cukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Kis gombócokat formázunk, majd meghempergetjük fahéjas cukorban. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb. Egy kb. 4-5 cm átmérőjű pohár alját belenyomjuk a lisztbe, és kilapítjuk a gömböcöket. Nem kell túl laposra, mert a vaj miatt amúgy is terül még. Minden gömböc előtt érdemes lisztezni a pohár talpát.

A végeredmény pedig: Alul-felül kellemesen fahéjas, roppanós sütemény. A fahéj miatt az adventi időszak egyik gyors vendégvárója lehet, sőt, celofánba csomagolva egy szalaggal átkötve szuper gasztroajándék! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr287952292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása