Nagyon gyorsan elkészíthető , nagyon finom aprósüti.
Egy tál kell, amiben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és egy tányér, amibe tesszük a fahéjas cukrot ( + a tepsik, de sütőpapírral, így a mosogatás sem annyira vészes :) )
A hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg puha vaj
- 1 db tojás
+ fahéjas cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Kis gombócokat formázunk, majd meghempergetjük fahéjas cukorban. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb. Egy kb. 4-5 cm átmérőjű pohár alját belenyomjuk a lisztbe, és kilapítjuk a gömböcöket. Nem kell túl laposra, mert a vaj miatt amúgy is terül még. Minden gömböc előtt érdemes lisztezni a pohár talpát.
A végeredmény pedig: Alul-felül kellemesen fahéjas, roppanós sütemény. A fahéj miatt az adventi időszak egyik gyors vendégvárója lehet, sőt, celofánba csomagolva egy szalaggal átkötve szuper gasztroajándék! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.