Mézeskalács nap

2015/12/05. - írta: Levenzia

Finom és puha kalácsok

Hosszú évek óta most először sütöttem egyedül. Éveken keresztül a triumvirátus közös programja volt, így nekem csak a gyúrás, sütés jutott.

Mivel idén mindenki szanaszét van, és a programok is sűrűek, ezért mára volt időzítve. Úgy volt, hogy Kamilla is szaggat, de végül egyedül megcsináltam. Nyugodtan, a magam tempójában .

A tésztát tegnap este munka után gyúrtam be, és éjszakára a hűtőbe kellett volna tenni, viszont a hűtőben ott a frissen töltött kolbász és hurka. Hogy ne vesszenek össze, így a tésztám a hideg előtérben éjszakázott, és tökéletesen használható lett.

p1040461.JPG

A hozzávalók ( ez fél adag, de így is irdatlan mennyiség )

- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- fél kávéskanál szodabikarbona
- 1 kávéskanál mézeskalácsfűszer ( igen, elég annyi )
- 1 citrom héja
- 10 dkg méz
- 3 db tojás

Ezt jól össze kell gyúrni, és egy éjszakán át folpackba csomagolva pihentetni ( hűtőben, vagy hideg helyen )

Másnap aztán jöhet a móka. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük.

Ennyi lett a fél adagból ( - kicsi kóstolgatás... )

p1080583.JPG

A mézis sütikinyomót most teszteltem először. Hát, érdekes kis figurák lettek, majdnemhogy Halloweenre valóak :D Hát, megfelelő türelem esetén jól használható, figyelni kell a folyamatos lisztezésre. Inkább a vékonyra nyújtott tésztánál érvényesül. Nekem lett jó néhány túltáplált figura is.

Sütipecséthez még nem jutottam hozzá, hópehelyből is csak ezt az egy fajtát sikerült beszerezni, de hát szegény ember vízbőlgőz, ahogy mondani szoktam. Ez az oldal pont azért van, hogy bebizonyítsam, lényegében a semmiből, és a minimálisból is lehet szép dolgokat kihozni, nem kell horror áron beszerezni a hozzávalókat, illetve megvenni a kész dolgokat :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr648141100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása