Sárgabarack event 2016

2016/07/15. - írta: Levenzia

Kényszerfekve, de minden megoldható...

Tehát, miután saját felelősségre, de végre hazakerültem a kórházból, tudtam, hogy bárhogy megoldva, de folyt. köv. házimunka. Pláne sárgabarack szezon kellős közepén....Pláne, hogy a baracklekvár a nagy kedvenc, a befőtt a gyümölcssaláta alapja. a fagyasztott a joghurt turmixba kell...

Nos családilag , de feldolgoztunk 2 + 1 rekesz barackot. A leosztás a következő volt:

- üvegek : a tárolóból rajtam kívűl mindenki hozott fel üveget, több fordulóban. A mosogatógép főzőprogramja pedig átmosta . + a kupakokat kifőztem én

- gyümölcs: 2 rekesz bolti beszerzés + egy rekesz vihar előtti begyűjtése a saját fánkról ( és alóla ). Ezért nagy köszönet a gyerekeknek ! A bolti beszerzés Lacinak :)

- a lekvár: nekem az előkészítés jutott: tálanként mosás, darabolás, egy gyors előfőzés. A befőzés része Lacinak, a díszítés Kamillával közös , a tárolóba rendezés szintén Lacié.

- a befőtt: darabolás szintén fekve, szirup , dunsztolás szintén én ( mikor már sok volt a fekvésből )

- fagyasztó: darabolás fekve ( a dobozok már régebben össze lettek készítve ) + be a fagyóba.

Képekben:

Az előkészített helyszín ( kanapévédelem + kényelem )

p1090095.JPG

A lekvár:

p1090094.JPG

A befőtt:

p1090100.JPG

A fagyasztóba:

p1090102.JPG

A végeredmény:

p1090108.JPG

+ egy süti, mert kedvenc(ük), és friss barack,,, a tavalyi NoSaltys versenyre nevezettem:

p1090103.JPG

És a recept ITT

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levenzia.blog.hu/api/trackback/id/tr108892240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása