Tavaly készítettem egy Stahl magazin ötlete alapján az üvegben sült ( nagyon finom ) süteményt. Leírása itt.
Már akkor tervbe volt a szív alakú kockacukor elkészítése, viszont nem volt hozzá megfelelő formám. Aztán beszereztem egy klassz szilikon formát, de a megvalósítás csak elmaradt. Nos valamelyik nap volt szabad pár percem, és kipróbáltam. Fél adaggal,és egy kis csavarral...
Az eredeti leírás szerint 20 dkg cukorhoz, 2 evőkanál víz kell.
Én fél adaggal kezdtem, és a cukorhoz kevertem egy kis fahéjat is. Régen nagy karácsonyi, téli sláger volt a karácsonyi kakaó nálunk, így például ahhoz is klasszul működik.
Az elkészítés nagyon egyszerű: a hozzávalókat összekeverjük, és a formába nyomkodjuk.
Az eredeti leírás szerint ki kellett volna fordítani a formából, még aznap, de akkor kezdett szétesni a cukorka, így megvártam amíg teljesen kiszárad, és ez után szedtem ki. Nagyon szép lett így. Valószínűleg kipróbálom majd, mézeskalács fűszerrel is.
És mi a karácsonyi kakaó? :
Főzött kakaó, hagyományos kakaóporból, cukorból, megbolondítva fahéjjal, vagy mézeskalács fűszerrel. Mondjuk egy jó kis szánkózás, korcsolyázás után.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.